Proverb. Die √úbersetzer.


Vertalers.
Techniek.

Passie.
Precisie.

 
Telefoon:

+31(0)10-2867898

Google steunt met uitsterven bedreigde talen

23/06/2015

Ongeveer de helft van de ongeveer 7000 talen die momenteel op onze aardbol worden gesproken, dreigt in de komende 100 jaar uit te sterven. Zoekmachinereus Google heeft daarom een project in het leven geroepen dat alle talen ter wereld documenteert en catalogiseert in de vorm van audio-, tekst- en videobestanden.

Met het verdwijnen van een taal gaat waardevolle culturele en wetenschappelijke informatie verloren. Dit gegeven is te vergelijken met het uitsterven van een diersoort. Tegenwoordig zijn er echter mogelijkheden, dit te verhinderen. 

Zo stelt Google in het kader van hun 'Endangered Languages Project' een online hulpmiddel ter beschikking, met behulp waarvan organisaties maar ook privépersonen de bedreiging van talen kunnen tegengaan. Bovendien kunnen mensen, die werken aan het documenteren of ondersteunen van bedreigde talen, adviezen en 'best practices' uitwisselen.

Nadere informatie over het Endangered Languages Project is te vinden op http://www.endangeredlanguages.com.

Stuur ons een bericht:

Proverb is uw…
...betrouwbare partner als het om taal gaat. Wij hebben ons gespecialiseerd op vaktechnische vertalingen op het gebied van techniek, marketing, recht en farmacie. Daarnaast bieden we onze klanten DTP, websitelokalisering en terminologiemanagement.

In combinatie met ons zorgvuldige en professionele projectmanagement zijn uw projecten vanaf de eerste aanvraag bij ons in goede handen.

Wij rekenen talloze grote en middelgrote bedrijven tot onze klantenkring, waarmee we een langdurige en blijvende samenwerking nastreven.

Neem contact met ons op. We verheugen ons nu al op uw aanvragen!

Contact

Proverb Nederland
Rigapad 2
3067 RV Rotterdam

Telefoon: +31(0)10-2867898
E-mail: zryhurqrvKqvo46+vKG4q7ys4KCi@nospam

De Proverbgroep heeft ook kantoren in:

Stuttgart

Hamburg

Zürich

Biel/Bienne

Wien


© 2021 Proverb Nederland | Juridisch | Privacy | Disclaimer | Algemene voorwaarden

empty